11 anledningar till att Norge kommer få dig att tappa andan

Vackra landskap, god mat och skidåkning i världsklass. Vår granne till väst har mycket att erbjuda och det är kanske inte så konstigt att landet ofta hyllas runt om i världen för sin storslagna natur och det fantastiska norrskenet. Bland mycket, mycket annat.

Annons från Visit Norway:
Vill du uppleva allt vinterlandet Norge har att erbjuda på riktigt nära håll? Här kan du läsa mer om de norska skidpärlorna och boka vinterns skidsemester!

1. Det underbara norrskenet
Det mäktiga norrskenet är något alla borde få uppleva någon gång under sin livstid. Norra Norge är den perfekta platsen att få ta del av naturfenomenet som kommer att känns ända in i hjärtat.
1

2. Mäktiga skidbackar
De norska skidbackarna omges av vacker natur och är perfekta att svischa nerför. Här hittar du allt för skidexperten till nybörjaren. Så ta en tur i backen, drick en varm choklad och njut ordentligt.
2

3. Spännande djurliv
Norge har ett av Europas mest spännande djurliv där du kan se allt från valar, renar och kungskrabbor.
3

4. I Norge är man glad
Har du lite tråkigt i vardagen? Då ska du åka till Norge. Norrmännen är ett av världens gladaste folk, enligt tidningen Forbes. År 2012 rankades nämligen landet som det gladaste i hela världen.
4

5. Vackra soluppgångar
Är du en morgonmänniska? Perfekt. I Norge kan du uppleva vackra soluppgångar som är svåra att få uppleva på en annan plats i världen. Här får du en vacker sol tillsammans med ett fantastiskt landskap.
5

6. Fantastiska utsikter
Fjordar, skogar och magnifika berg. Vart du än vänder dig i Norge finns det makalösa utsikter att lägga på minnet.
6

7. Unika platser
Det är få platser i världen där du kan se vackra spännande hus tillsammans med en sagolik miljö som i Norge. Vem skulle inte älska att få vakna i detta huset och njuta av den friska luften?
7

8. Avkopplande
Få syner är så sköna som den norska vildmarken. Att få uppleva stillheten bland fjordar och fjäll kan få vem som helst att glömma sorger och besvär.
8

9. Ljuvlig mat
Norsk mat är inte bara mackor. Grannen i väst erbjuder även klassiska rätter sprungna ur inhemsk tradition, exempelvis lamm men också frukter och bär som fått växa ohämmat i den oförorenade vildmarken.
9

10. Magnifik natur
Den norska vildmarken är världskänd för att ta andan ur även den mest beresta upptäckaren. Bland fjordar och höga fjäll kan man se natur som inte går att se någon annanstans.
10

11. Perfekt för familjen
I Norge finns något för hela familjen. Den sagolika miljön, det rika djurlivet och de glada norrmännen får alla att känna sig som hemma.

Foto: Shutterstock

Annons från Visit Norway:
Vill du uppleva allt vinterlandet Norge har att erbjuda på riktigt nära håll? Här kan du läsa mer om de norska skidpärlorna och boka vinterns skidsemester!