Åk med på ett av världens läskigaste skidhopp – skulle du våga dig på detta?

Backhoppning är en av de mest klassiska skidgrenarna och har sitt ursprung i vårt grannland Norge. Redan 1862 hölls den första tävlingen i norska Trysil. I backhoppning får den tävlande poäng för både längden på hoppet och stilen på hoppet. Man får verkligen säga att utövarna är riktigt modiga, kolla bara in klippet!

Sugen på en skidresa? Mellan veckorna 10-14 pressar mängder av norska orter priserna rejält och har riktiga kanonerbjudanden. Ta reda på mer här! (Annons från Visit Norway)

En av de mest klassiska backhoppningsbackarna är Holmenkollbacken i Oslo. Hoppbacken, som ligger på 375 meters höjd över havet, invigdes redan 1892 när den första tävlingen arrangerades i Holmenkollen.
Sedan dess har backen byggts om otaliga gånger och har stått värd för bland annat de olympiska spelen 1952 och flertalet VM-tävlingar.

Holmenkollbakken_1952
FOTO: Wikipedia Commons

Holmenkollen är dessutom en stor turistattraktion och hoppbacken, som är den mest populära delen av området, besöks årligen av omkring en miljon personer. Och det är inte speciellt svårt att förstå varför. Backen är sannerligen ett mäktigt bygge och utsikten från toppen är lika häftig som skräckinjagande.

holmenkollenFOTO: Shutterstock

Bara tanken på att åka ner för den branta backen och sedan hoppa rakt ut i luften kan få den mest modige att darra i knäna. Även om man själv kanske inte skulle våga göra ett hopp i verkligheten så kan man i det här klippet ändå få uppleva såväl utsikten som känna adrenalinet rusa i kroppen när farten ökar i takt med att man närmar sig kanten.

Kolla själv i spelaren här under och avgör sedan om du skulle våga dig på det här i verkligheten…

Sugen på en skidresa? Mellan veckorna 10-14 pressar mängder av norska orter priserna rejält och har riktiga kanonerbjudanden. Ta reda på mer här! (Annons från Visit Norway)