Alpina anläggningen för den som vill ha variation

Snowboardåkare, längdskidåkare, friåkare, nybörjare och proffs – alla trivs i Geilo.
Därför är det ingen tvekan om att det är en av Norges bästa skidorter – och den anläggning som erbjuder mest variation.

Här kan du läsa mer om flera olika alpina orter i Norge och hur du bokar din resa.

Ett återkommande problem om man är ett stort gäng som ska åka på skidsemester är vilken anläggning man ska åka till. Ju fler personer man är som ska åka desto fler viljor brukar det finnas.

Ska man satsa på lättare åkning så att alla kan vara med? Eller ska man åka till ett ställe där de mest rutinerade åkarna får utmana sig själva medan de mer orutinerade får testa och se om de vågar? Inget val är givet, och därför är det ett svårt beslut att ta.

Men det finns ett sätt att komma runt problemet och det är att åka till Geilo, i västra Norge. Det är nämligen den perfekta platsen om man vill lite olika saker med sin skidsemester – för här finns ett unikt utbud som passar alla nivåer.

Här finns sammanlagt 39 olika backar, på båda sidor om dalen, vilket gör att det finns backar i alla möjliga svårighetsgrader. För de allra yngsta finns en mycket uppskattad skidskola och för de äldre mer orutinerade åkarna finns flera nedfarter som är bra att träna i. Detta kombinerat med mer utmanande pister för de mest erfarna åkarna gör Geilo till den bästa alpina anläggning för den som vill ha ett brett utbud.

Och det är inte bara utförsåkningen som håller högsta klass. Längdentusiasterna älskar området för här finns ett 555 kilometer välpreparerade spår som löper genom skogs- och fjällterräng. Lägg därtill fyra välutrustade terrängparker och underhållningen några timmar framöver är räddad – både för åkare och åskådare.

Tack vare att variationen är så stor väljer många att ta med sig hela familjen hit – och Geilo erbjuder mycket mer än bara skidåkning. Här finns möjligheter att vandra, åka hundspann, testa rodelbanan eller varför inte bara ta det lugnt i ett av flera högklassiga spa– och wellness-center.

VET MER OM: GEILOS BACKAR
Hur många backar finns det totalt i Geilo? Det finns hela 39 backar av olika svårighetsgrad.
Hur lång är den längsta backen? Den längsta backen är 2 kilometer lång.
Vad är den totala pistlängden i Geilo? Sammanräknat kan Geilo erbjuda 35 kilometer utförsåkning.
Finns det några terrängparker i Geilo? Javisst, i Geilo finns totalt 5 terrängparker.

geilo2

Här kan du läsa mer om flera olika alpina orter i Norge och hur du bokar din resa.

På Geilos hemsida hittar du mer information om orten och aktuella erbjudanden

SÅ KAN MAN BOKA SKIDSEMESTERN
Hos Bengt-Martins eller Nord-Resor kan du snabbt och enkelt boka din vintersemester.
Klicka här för att veta hur!

Foto: Geilo