Avslöjat: Därför vallfärdar svenskar till Norge

Under de senaste åren har svenskar i allt större utsträckning börjat bege sig västerut. Vart de åker? Till Norge. Här är anledningen till att hundratusentals svenskar reser till vårt grannland varje år.

Norge kan erbjuda såväl storslagen natur som skidåkning i absolut världsklass. Här kan man läsa mer och få veta hur man kan boka sin vintersemester!

Trenden är tydlig – svenskarna älskar att semestra i Norge. Under 2015 övernattade hela 1,1 miljoner svenska turister i Norge vilket är en ökning med hela fem procent från året innan.

Vad är då förklaringen till att så många svenskar väljer att förlägga sina sommar- och vintersemestrar i vårt grannland? Anledningarna är flera. Dels är valutan mycket gynnsam för svenskar just nu med en billig norsk krona, men det visar sig att det inte bara är en ekonomisk fråga.

En av de kanske största anledningarna är att allt fler svenskar vill vara aktiva på sin semester och ta del av den vackra norska naturen.

– Vi ser att svenskarna har en växande nyfikenhet på grannlandet och Norge har vind i seglen nu. Både unga och gamla vill upptäcka landets upplevelser, kultur och kanske framförallt natur. Norge är i ropet, säger Robert Nygårdhs, marknadschef på Visitnorway.

Det är därför inte speciellt förvånande att bland de områden som ökar mest när det gäller svenska turister är de stora norska skiddestinationerna. Här finns en stor möjlighet att vara aktiv i skidbackar av absolut världsklass samtidigt som man är omgiven av storslagen natur.

Är du nyfiken på att veta mer om Norge? På länken här under kan man läsa mer om alla de norska skiddestinationerna och ta reda på hur man bokar sin vintersemester.

Här kan man läsa mer och få mycket matnyttig information om Norges skidorter och hitta de bästa resorna nu i vinter. Klicka här och ta reda på hur!

FOTO: Hafjell