DÅ: OS-backe NU: Barnfamiljernas nya favorit

Olympiska backarna i Hafjell har dragit skidälskare till fjället i flera decennier. Men de senaste åren har orten gjort en storsatsning på att locka barnfamiljer – här är resultaten.

Hafjell är inte den enda norska orten med skidåkning i världsklass. Läs mer om de andra orterna, hitta favoriten och boka din resa på Visit Norways hemsida här.

I februari 1994 var världens blickar riktade mot Hafjell. Lillehammer stod värd för olympiska vinterspelen, och teknikgrenarna slalom och storslalom gick av stapeln just här. 22 år senare riktas blickarna återigen mot skidorten – men i dag är det barnfamiljerna som har fått upp ögonen för Hafjell.

Det arrangeras världscuptävlingar på orten än idag, och backarna håller fortfarande olympisk klass. Men den stora satsningen sedan 1994 har skett på familjesidan. Två stora barnområden har utvecklats.

I det ena kan barnen tryggt ta sig upp i backen via en gondolbana, och testa sitt första åk eller prova andra aktiviteter. Nere på planare mark finns ett till barnområde med en inomhuslekplats och barnpassning. Där kan barnen leka av sig, medan föräldrarna får lite värdefull egentid.

Oavsett vilken nivå man är på finns det något för alla i Hafjell. Den som vill njuta av naturen samtidigt som man lugnt tar sig ner i backen kan ta ett åk i Skandinaviens längsta backe. Den som hellre testar häftiga trick kan göra det i ”Main park” som blivit framröstad till Norges bästa skidpark, och rankas topp tio i världen.

Efter en hård dag i backen behöver både vuxna och barn ladda batterierna. Hafjell erbjuder ett toppmodernt serviceutbud med 350 stugor och lägenheter, fem restauranger och 3 afterski. Det är inte mycket som slår en god lunch i solen på en uteservering i backen, något som är mer eller mindre vardag på familjerestaurangen Skavlen.

Proffsåkare eller amatör, livsnjutare eller kick-torsk. Alla kan stilla sina skidbegär i Hafjell. Hela familjen blir nöjda, och om tonåringen trotsar kan han eller hon ta en gratisbuss till systerfjället Kvitfjell och använda samma liftkort.

NYHETER I HAFJELL SÄSONGEN 2016/2017

Tidigare säsongsstart: Satsningen på ny snöutrustning gör att årets säsong kan komma igång redan i mitten av november.
Nytt familjeområde: Vid Gaistova har ett nytt familjeområde byggts. Dessutom har de befintliga familjeområdena förbättrats ännu mer.
Ny kvällsbelysning: Terrängparken Backyard har försetts med kvällsbelysning vilket gör att du kan njuta av området även efter mörkrets inbrott.

hafjell

På Hafjells hemsida hittar du mer information om allt Hafjell kan erbjuda nu i vinter. Här hittar du också aktuella erbjudanden

I vår står barnen i fokus i Hafjells barnskidveckor. Läs mer om erbjudandet till barnfamiljer.

Foto: Vegard Breie