Här är missen som gör att många betalar för mycket för skidresan

Många svenskar lägger mycket pengar på sin vintersemester. Det kan vara värt att lägga pengar på något så viktigt, men det finns sätt att komma undan billigare. Här är missen du bör undvika för att hitta en mer prisvärd skidresa.

Är du sugen på att åka till Norge i vinter? Då kan du med fördel gå in på Visit Norways sida. Där kan man få prisförslag, läsa mer om de olika orterna och boka sin resa.

Under påsk- och sportlov är de svenska fjällen ofta fullbokade. Familjer från hela landet trängs i backarna och det kan vara svårt att få tag i bra boende. Dessutom trissas priserna upp av den stora efterfrågan.

backe_berg

Vad många missar är att i Norge ligger veckorna inte likadant, så där är det inte lika uppbokat just då. Det gör att man kan hitta skidsemestrar under dessa veckor till ett bättre pris än i Sverige. Dessutom ingår ofta liftkort i paketet, vilket gör resan ännu mer prisvärd.

Norge har flertalet suveräna skidorter. Fjällen är ofta bättre än de svenska och bor man i västra Sverige kan det även vara närmare att ta sig till Norge. Till exempel ligger skidorten Hafjell bara fem timmar med bil från Göteborg. Det gör att man även kan spara in pengar på resan.

suddig_liftar

Det är en vanlig uppfattning bland svenskar att Norge är ett dyrt land. Det stämmer att priserna i Norge är högre än i Sverige, men just nu är den norska kronan låg. Därför kan det vara ett bra läge att åka till Norge just nu.

Den som vill hitta ett prisvärt alternativ till sin skidresa kan med fördel överväga Norge. Bara fem timmar från Göteborg får man skidåkning i toppklass, med fantastisk natur till ett förmånligt pris.

Här kan du gå in och upptäcka allt som de norska fjällen har att erbjuda. Kolla in de magiska orterna, låt dig inspireras och boka din resa redan idag.