Här är norska vinterpärlan som jämförs med Alperna

Det är inte mycket som slår en skidresa till Alperna. Backarna, naturen och maten håller yppersta klass. Nu finns det en chans att uppleva alpkänsla utan att betala dyra pengar – I Geilo, ett par timmar från Oslo, får man alla fördelarna med alperna till ett betydligt bättre pris.

Norge har ett flertal skidanläggningar av yppersta världsklass. Läs mer om de andra orterna, hitta favoriten och boka din resa på Visit Norways hemsida här.

Om du anländer till Geilo med tåg ser du skidanläggningen direkt från stationen. Närheten till de centrala delarna av byn är väldigt uppskattat av de många svenska familjer som återkommer till Geilo år efter år. Efter en heldag i backen kan det vara skönt att koppla av bland byns butiker, restauranger och caféer. Eller varför inte stanna i skidområdet och njuta av en spabehandling?

När man står uppe på toppen är det lätt att få för sig att man faktiskt är i Alperna. Likadant är det nere i byn. De mysiga men moderna stugorna får en att tänka på skidorter på betydligt sydligare breddgrader. Allt detta, och två nationalparker runt hörnet, gör Geilo till en av de vackraste skidorterna i Norden.

Men det gäller ju att alla i familjen trivs på skidresan. I Geilo finns det något för alla. Vare sig du är nybörjare eller proffs erbjuder Geilos enorma utbud av backar något för dig. Åker man hellre längdskidor finns 550 kilometer längdspår och för barnen finns massor av aktiviteter att fylla dagarna med.

Riktigt kräsna skidälskare kommer inte att bli besvikna på orten. Inte nog med att backarna är värdsklass, dessutom är snösäkerheten enorm – fråga bara ortens snöskottare. Den som inte har koll på Geilo kan med fördel kika in på ortens hemsida. Där kan man läsa mer, få erbjudanden eller passa på att boka sin skidresa redan idag.

På Geilos hemsida hittar man mer information om orten och aktuella erbjudanden. Gå in här och upptäck denna norska skidpärla av yppersta världsklass.

Foto: Innovation Norway