Här håller skidåkningen högsta klass – i unik miljö

Här är skidåkningen världsunik.
I Fjord-Norge kombineras naturupplevelserna och offpiståkningen på ett perfekt sätt.
Toppturerna med utsikt över de majestätiska fjordarna kan inte upplevas någon annanstans.

Här kan du läsa mer om flera olika alpina orter i Fjord-Norge och hur du bokar din resa.

Stranda har i svenska medier beskrivits som ”puderparadiset” och nyligen blev skidorten utnämnd till landets bästa offpistort i ”Skidguide till Norge”.

Förutom snösäkerheten och pudersnön är omgivningen en stor anledning till att skidentusiaster från hela världen älskar att komma till Fjord-Norge i allmänhet och Stranda i synnerhet.

Här bjuds åkarna på oslagbar natur med vita fjäll som stupar ner i de majestätiska blå fjordarna – en upplevelse man inte får någon annanstans. I Stranda är det inte vilken fjord som helst man har utsikt över utan det är Geirangerfjorden – en av världens mest spektakulära fjordar som är med på UNESCO:s lista över världsarv.

stranda_trix


Ett optimalt sätt att njuta av den underbara naturen och den orörda snön är att gå på topptur. Då får man uppleva de höga topparna och branta fjällen på bästa sätt, och både vägen upp och ner är en upplevelse att minnas för resten av livet.

Nyfiken på andra spektakulära skidorter i Fjord Norge regionen? I så fall bör du tar en titt på någon av följande orter:
Stryn Vinterski
Harpefossen Skisenter
Sogn Skisenter
Sogndal Skisenter
Myrkdalen Mountain Resort

Här kan du utforska det som hela Fjord Norge regionen har att bjuda

På Strandas hemsida kan du läsa allt om vad omgivningarna har att erbjuda. Allt från grymma familjebackar till pudersnö och toppturer. Klicka här för att få veta mer.

Foto: Haavard Myklebust/Mattias Fredriksson