Kolla: Här är fem norska skidparadis som redan öppnat liftarna

För alla som älskar skidåkning är det nu äntligen dags för årets säsong att dra igång. Och nu börjar den ena skidklassikern efter den andra att dra igång liftarna. Här är fem norska skidorter som redan dragit igång säsongen.

1. Geilo

Vinterpärlan Geilo ligger strategiskt mellan Norges två största städer Oslo och Bergen, alldeles nedanför nationalparkerna Hardangervidda och Hallingskarvets höga fjäll. Geilo är ett perfekt val för den som vill kombinera utförsåkning med åkning på längden. Redan nu är två av ortens skidliftar igång och fler väntas öppnas inom kort.

Snödjup i terrängen: 20-30 cm
Antal öppna skidliftar: 2 av 21

SPANA IN: Här kan man ta reda på mer om Geilo och hitta vinterns bästa paketerbjudanden för hela familjen!

2. Hafjell

Bara två timmar norr om Oslo ligger Hafjell. Utsikten över Gudbrandsdalen gör att skidåkningen blir något alldeles extra och skidortens satsning på bättre skidåkning har fått stor uppmärksamhet. 2014 utsågs terrängparken ”Main Park” till Norges bästa skidpark och har dessutom rankats som topp 10 i hela världen. I år har Hafjell dessutom satsat på ett nytt familjeområde vid Gaiastova samtidigt som de övriga familjeområdena förbättrats ytterligare.

Snödjup i terrängen: 15-50 cm
Antal öppna skidliftar: 3 av 18

I Hafjell har barnen sitt eget VIP-pass som inkluderar liftkort och skiduthyrning i fem dagar. Ta reda på mera här!

3. Skeikampen

Skeikampen är sannerligen en av de norska skidorter som alla barnfamiljer som planerar sin vintersemester borde känna till. Den moderna skidorten är nämligen ett ypperligt val för både nybörjare och barn och har storsatsat och byggt ett barnområde på hela 3 000 kvadratmeter! Redan den 12:e november drog Skeikampen igång säsongen och nu är 3 skidliftar igång.

Snödjup i terrängen: 40-45 cm
Antal öppna skidliftar: 3 av 11

Upplev en garanterat vit jul! Upptäck Skeikampens grymma julerbjudande här och hitta info om hur du bokar din resa.

4. Kvitfjell

Endast en halvtimme från OS-staden Lillehammer ligger en av Skandinaviens mest snösäkra och moderna skidorter – Kvitfjell. Kvitfjell Ski Resort är vanligtvis en av de första orterna att öppna för säsongen och en av de sista att stänga. Och årets säsong är inget undantag – redan den 12:e november öppnade Kvitfjell den första liften och drog igång säsongen för törstande skidentusiaster.

Snödjup i terrängen: 0-20 cm
Antal öppna skidliftar: 1 av 12

Ta reda på mer om Nordens tuffaste och bäst preparerade backar i Kvitfjell och hitta vinterns bästa erbjudanden här!

5. Norefjell

Norefjell kallas ofta för Oslos närmsta högfjällsområde. Så pass bra skidåkning nära en huvudstad, bilresan tar bara 90 minuter, gör Norefjell unikt. Här finns inte mindre än 26 alpina backar, terrängparker och hela 120 kilometer längdåkningsspår. För den som vill variera sig lite finns även möjlighet att testa aktiviteter som vintervandring, slädtur, hundspann och skridskor. Sedan den 12:e november är Norefjell öppet för besökare.

Snödjup i terrängen: 30 cm
Antal öppna skidliftar: 3 av 14

KOLLA! Här kan man vara med och tävla om en skidweekend för fyra personer i Norefjell – klicka här och ta reda på mer!