Kolla: Så enkelt fyndar man skidresan till superpris

För många är vinterhalvåret synonymt med en fartfylld skidsemester. Men att resa iväg med hela familjen kan lätt bli en dyr historia. Här är knepen som gör att man kan fynda skidresan till betydligt lägre priser – och samtidigt slippa trängas i backarna.

Upptäck alla kanonerbjudanden i nu vinter och få mer pengar kvar i plånboken!

Att susa ner för en välpreparerad backe med solens värmande strålar i ansiktet är det få känslor som slår. Alla som någon gång upplevt frihetskänslan ett riktigt bra åk medför brukar ofta bli fast och återvända till skidbacken varje säsong och föra traditionen vidare till sina barn.

Men många är också välbekanta med att resan kan sticka iväg kostnadsmässigt, speciellt om man är en hel familj som ska åka iväg under en vecka eller några dagar. Boende, mat och liftkort tenderar att göra räkningen rejält hög. Det finns dock smarta knep man kan utnyttja för att pressa priserna.

I år är möjligheterna särskilt goda då påsken infaller sent vilket gör att skiddestinationerna står med extra många veckor att försöka sälja. Detta faktum är rena guldgruvan för skidturister. Under denna period har nämligen mängder av orter pressat priserna rejält för att på så sätt locka fler resenärer.

JUST NU: Hitta säsongens bästa priser på och få mer åkning för pengarna!

Dessa smarta veckor, mellan sport- och påsklovet, erbjuder minst lika bra skidåkning med samma kapacitet men betydligt mer prisvärt och med kortare köer i backarna.
Norge, som är känt för sina fantastiska skidorter, är ett klockrent val – speciellt för boende i västra Sverige.

– För svenskar som bor i sydvästra delarna av landet är det också hyfsat kort väg att köra till de norska skiddestinationerna, vilket även möjliggör flera, kortare långhelger i skidbacken. Från Göteborg till Norefjell tar det bara fyra och en halv timme med bilen, till Lillehammer drygt fem timmar, förklarar Andreas Solhaug på Innovation Norway.

Nedan har vi listat två heta skidorter i Norge som har riktiga kanonerbjudanden nu i vinter.

1. GEILO

geiloSlipp långa köer under de smarta veckorna mellan loven. FOTO: Geilo

Vinterparadiset Geilo ligger bara sex timmars bilresa från Göteborg och har en speciell mysig känsla som påminner om en alpby. Geilo erbjuder hela 39 backar med en total pistlängd på hela 35 km och här finns också fantastiska möjligheter för längdskidåkning.

Genom att klicka på länken här under kan man upptäcka mer om Geilos varierade boendemöjligheter, fina utbud av bra restauranger och framför allt fenomenala skidåkning.

SPANA IN: Upptäck Geilos 39 nedfarter och hitta aktuella erbjudanden på hotell i absolut toppklass!

2. MYRKDALEN

myrkdalen2Njut av kanonåkning i snösäkra Myrkdalen. FOTO: Myrkdalen

För att komma till Fjord Norges största skidort, snösäkra Myrkdalen i Voss, får man göra en lite längre resa än till Geilo. Men Myrkdalen kompenserar det lite längre avståndet med helt fantastisk åkning. Här finns backar som passar alla nivåer, barnområden, terrängparker och mängder av möjligheter till offpiståkning.

Via länken nedan hittar du aktuella kanonerbjudanden på det mycket uppskattade Myrkdalen Hotel som är ett klassiskt skidhotell med mycket känsla med vackra högfjällsomgivningar.

JUST NU: Få mer för pengarna och slipp trängseln – läs mer om Myrkdalen Hotels klockrena erbjudande här!