Lista: punkterna avslöjar varför Hafjell är familjernas nya skidparadis

Soldränkt skidåkning i långa backar på höga fjäll – några timmar från Göteborg. Inte konstigt att svenska familjer vallfärdar till Hafjell. Men det slutar inte där – nedan listar vi de fem främsta anledningarna till att orten är skidälskarnas nya vinterparadis.

LÄS MER: Norge har ett flertal skidanläggningar av yppersta världsklass. Läs mer om de andra orterna, hitta favoriten och boka din resa på Visit Norways hemsida här.

1. Närheten till Sverige
Tänk dig att du packar in barn, skidprylar och packning i bilen. Du startar bilen och fem timmar senare är du i en av Nordens bästa skidorter. Det kan bli verklighet om du bor i de västra delarna av landet. Det är nämligen närmare därifrån till Hafjell än de flesta svenska skidorterna.

2. Omgivningarna
För den som utöver skidåkningen vill njuta av fantastiska omgivningar är den pittoreska orten ett utmärkt alternativ. Hela skidsystemet ligger mot solen och från de höga fjällen får man en oslagbar vy över det vackra norska landskapet.

3. Familjesatsningen
Barnen har tagit Hafjell till sina hjärtan på ett speciellt sätt. Inte så konstigt kanske med ortens nya familjesatsning. Den smidiga gondolen tar med stor säkerhet upp barnen till det som kallas för Nordens bästa familjeområde. Där kan de små göra sina första tävlingsåk i en slalombacke med automatisk tidtagning och filmning.
hafjell_gondol_1200x630

LÄS MER: I vinter och vår satsar Hafjell stort på barnfamiljer. Ta reda på mer om barnens unika VIP-pass – och hitta den perfekta resan för årets vintersemester på Hafjells hemsida!

4. Serviceutbudet
För att hinna med så mycket skidåkning som möjligt är det viktigt att allt runt omkring fungerar så smidigt som möjligt. Här väljer man mellan 350 förstklassiga stugor, fem matställen och tre afterskin med ski in/out. Det finns helt enkelt allt för att hela familjen ska trivas under vistelsen.

5. Backarna
Den mesta av tiden ska ändå tillbringas i backen. Då är det bra att, som i Hafjell, ha alternativ som passar alla. Vare sig man tar sina första stapplande steg, vill ha adrenalinkickar i branta backar eller träna trick i terrängpark, hittar man det här. Den som vill kan även testa Nordens längsta nedfart – med hela sju kilometer backe.

hafjell

Spana in barnens skidveckor i Hafjell:

Barnen står i fokus i Hafjell nu i vinter. Barnens egna unika VIP-pass inkluderar liftkort och skiduthyrning i fem dagar. Dessutom får nybörjare skidlektioner och barnen har massor av aktiviteter att se fram emot under hela veckan. Lunch och varm dryg ingår också.

Priset för allt detta är endast 49 NOK för fem dagar. Barnveckorna gäller söndag-fredag i mars samt första veckan i april (vecka 9-14), för barn upp till 6 år.

LÄS MER: Kickstarta vintersemestern i Hafjell! Ta reda på mer om barnens unika VIP-pass – och hitta den perfekta resan för årets vinterresa på Hafjells hemsida!

Foto:Hafjell