Nu har skidparadiset öppnat liftarna – bilderna får oss att längta till backen

Norska skidorten Skeikampen är en av de snösäkraste i Norden. Nu har den populära orten öppnat sina liftar – och bjuder på en bildserie som får en att vilja snöra på sig skidorna direkt.

Ort för ort börjar nu öppna upp sina liftar i Norge. Landet gör sig nu redo för den stora invasion av skidresenärer som väljer att förlägga sin vintersemester där varje år. Nu kommer det glada besked även från familjefavoriten Skeikampen. I helgen öppnar huvudnedfarten och så här ser det ut på orten just nu.

Skidsäsongen har alltså redan dragit igång i vårt västra grannland. Den som vill läsa om fler grymma skidorter kan gå in på Visit Norways hemsida. Eller kanske boka sin resa redan idag?

Skeikampen är känt som ett perfekt tillhåll för barnfamiljer. Sedan 1994, när det anordnades OS på orten, har de satsat stort på familjer. Det är lätt att hitta något för alla i familjen i Skeikampens breda utbud av backar och för de små finns ett barnområde som är hela 3000 kvadratmeter stort.

Vare sig man gillar att flyga ner för backen eller ta det lite lugnare hittar man något som passar i Skeikampen. Det finns många olika backar för alla nivåer av skidåkare och för den som hellre åker längd finns det grymt välpreparerade spår.

skeikampen_spar

Foto: Skeikampen

Det är verkligen något speciellt med den första snön som faller. Det är ett tecken på att man får ge sig ut i backen. Förutom skidåkningen finns det en massa roliga aktiviteter för hela familjen i Skeikampen. Den som vill njuta av Norges storslagna natur kan exempelvis ta en tur i hundspann och njuta av utsikten 1124 meter över havet.

skeikampen_berg

Foto: Skeikampen

Nu har alltså denna norska vinterpärla slagit upptarna och är fullt redo för årets säsong. Den som vill veta mer och se aktuella erbjudanden kan med fördel gå in på ortens hemsida nedan och läsa mer.

Skeikampen är ett riktigt vinterparadis – bara fem timmar från Göteborg. För den som vill veta mer om orten är ett hett tips att gå in på hemsidan och läsa mer.

skeikampen