OS-medaljörerna: ”Bästa utförsåkningen i Norge”

Juryn – med OS-medaljörer – har sagt sitt.
Norges bästa skidort för utförsåkning är Kvitfjell.
”Här finns det mesta för den som gillar utmaningar” lyder motiveringen.

Här kan du läsa mer om flera olika alpina orter i Norge och hur du bokar din resa.

Norge är ett land där vintersporterna dominerar. Intresset för speciellt alpint och längdskidåkning är enormt, och det kryllar av helt fantastiska anläggningar i vårt västra grannland.

För något år sedan bestämde sig Norges största tidning ”Verdens Gang” för att utse landets bästa alpina anläggning. Konkurrensen var stenhård, men till slut var det Kvitfjell som tog hem den prestigefyllda utmärkelsen.

Och så här motiverar juryn sitt beslut:
”Bra höjdskillnad och breda backar. Från världscupstandard på östra sidan till lugnare åkning på västra sidan. Bra möjligheter till skicross. Anläggningen erbjuder det mesta för den som gillar utmaningar.”

Nyckeln till utmärkelsen är helt enkelt att skidåkningen håller absolut världsklass här. Med över 100 snökanoner och välskötta backar är det alltid perfekt underlag. Lägg därtill en bra mix av familjevänliga backar och nedfarter där till och med proffsen utmanas. Pricken över i:et är att många nedfarter har bra belysning vilket medför att man även kan åka på kvällarna.

Juryn, som utsåg Kvitfjell till Norges bästa alpina anläggning, var inte vilka som helst, utan det var namnkunniga personer som Verdens Gang tagit hjälp av. I juryn satt bland andra Audrun Grønvold, OS-medaljör i skicross 2010, Hedda Berntsen, VM-silver i slalom 2001 och OS-silver i skicross 2010, samt Astrid Lødemel, med två VM-medaljer på meritlistan.

kvitfjell

På Kvitfjells hemsida hittar du mer information om allt Kvitfjell kan erbjuda nu i vinter. Här hittar du också aktuella erbjudanden.

Ett av vinternorges charmigaste hotell ligger mitt i backen i Kvitfjell. Läs mer om hotellet och allt som erbjuds.

Foto: Anders Aasheim/Kvitfjell