Punkterna avslöjar: Därför är Kvitfjell skidälskarnas nya paradis

Kvitfjell kallas för en av de bästa skidanläggningarna i Norden. Men vad är det egentligen som gör att både amatörer och proffs återkommer år efter år? Här är fem punkter som visar varför orten är skidälskarnas nya paradis.

Vill du veta mer om de andra norska vinterparadisen? Här kan du hitta din favorit bland de norska skidorterna – och passa på att boka din vinterresa redan i dag.

1. Bredden
Kvitfjell erbjuder en bred variation av skidåkning. År efter år kommer avancerade proffsåkare hit för att öva i de berömda svarta backarna. Men Kvitfjell är även känt för sina breda gröna backar, där nybörjare tryggt kan ta sina första svajiga åk. För den som hellre åker längd än utför finns 600 kilometer längdspår.

2. Storleken
Det är svårt att tro att man är i en av Nordens mest populära skidorter när man svänger omkring i Kvitfjells backar. Med totalt 29 kilometer backe är det ingen risk för trängsel. Vare sig man är nybörjare eller expert – brädåkare eller kör klassiskt utför så kan man ta sig ned i den takt man önskar.

3. Snörövarlandet
Om barnen mår bra mår alla bra. I Kvitfjell har man stort fokus på familjen, vilket Snörövarlandet är ett bra exempel på. Här kan barnen få vara just barn – samtidigt som de lär sig skidåkningens ädla konst. De kan till exempel lära sig enklare trix och gå på snöexpeditioner, där lek blandas med lärande.

kvitfjell_inomhus_1800x1200

Vill du veta mer om Kvitfjell och boka din vintersemester redan i dag? Här kan du läsa mer om Kvitfjell och men också om de andra norska skidpärlorna.

4. Närheten
Med utbudet och möjligheterna som finns på orten är det osannolikt att någon skulle bli uttråkad. Men det kan, trots allt, vara skönt att bryta av med något annat efter några dagar i backen. I Kvitfjell är man bara en kort resa från Lillehammer, som erbjuder stort utbud av sevärdheter, och endast 30 minuter från syskonfjället Hafjell. Det bästa av allt: med samma liftkort kan man ta en gratisbuss till Hafjell och uppleva skidåkning i världsklass på ytterligare en ort.

5. Helhetsupplevelsen
Även för den mest kritiske skidälskaren garanterar Kvitfjell något utöver det vanliga.
Anläggningen är ett av de mest snösäkra i Norden, erbjuder pister som har använts i olympiska spel, ett toppmodernt liftsystem som smidigt tar dig runt området och mysiga stugor i direkt anslutning till backarna. Du hör, Kvitfjell lämnar ingen besviken.

kvitfjell

På Kvitfjells hemsida hittar du mer information om allt Kvitfjell kan erbjuda nu i vinter. Här hittar du också aktuella erbjudanden.

Psst… Spana in Kvitfjells systerort Hafjell som bara ligger 30 min bort. Här kan du på samma liftkort få tillgång till hela 73 kilometer alpin pist! Hitta de bästa paketen här.

Foto: Kvitfjell