Smygtitt: Moderna skidorten – barnfamiljernas nya vinterparadis

Vill du åka skidor i lugna och trygga miljöer, med bekvämt boende och moderna faciliteter? Då ska du kolla in Kvitfjell – skidorten som har utvecklats till ett riktigt paradis för barnfamiljer.

Det finns många pärlor i det norska vinterlandet. På Visit Norways hemsida kan man läsa mer om de norska skidorterna och dessutom passa på att boka sin resa. Klicka här för att läsa mer.

Det är lätt att stirra sig blind på att Kvitfjell är en ort för avancerade proffsåkare – här åktes trots allt alpint i OS i Lillehammer 1994. Men mycket har hänt sedan dess, och även om proffsen fortfarande kommer hit, så har Kvitfjell blivit en riktig favorit hos en annan målgrupp: barnfamiljerna.

Medan barnen lär sig att åka skidor i något av de populära barnområdena kan föräldrarna välja bland 25 pister i olika nivåer – totalt hela 29 kilometer backe. Med så mycket plats säger det sig nästan självt: man behöver inte trängasi Kvitfjell. I det enorma utbudet finns något för alla. Området är välkänt för sina många breda gröna backar, men den som vill ha en utmaning hittar även Norges längsta svarta backe i Kvitfjell.

Orten är en en av de mest snösäkra i Norden och i moderna liftsystem tar man sig enkelt runt på området. De mysiga stugorna ligger precis vid backen, så när energin har tagit slut efter en heldag i backen går det snabbt och enkelt att ta sig hem.

Nästa morgon är det praktiskt taget bara att kliva utanför dörren – backen är aldrig långt borta. Perfekt för otåliga barn, som vill komma igång direkt – och föräldrar som vill få mycket skidåkning för pengarna. Om man hellre vill bo på hotell eller i lägenhet finns även det tillgängligt i anslutning till backarna.

Det är inte så konstigt att Kvitfjell har blommat ut till ett riktigt vinterparadis för barnfamiljer. Här finns något för alla, vare sig man är nybörjare eller proffs. Tillsammans med det bekväma boendet gör det att hela familjen får ut maximalt av skidsemestern.

kvitfjell

Spana in Kvitfjells systerort Hafjell: Här hittar du mer information om allt Hafjell kan erbjuda nu i vinter. Här hittar du också aktuella erbjudanden.

Ett av vinternorges charmigaste hotell ligger mitt i backen i Kvitfjell. Läs mer om hotellet och allt som erbjuds.

Den som vill läsa mer om det nya vinterparadiset i Kvitfjell gör det med fördel här.