Spana in mysiga klassikern – med hela 39 nedfarter

Med nationalparkerna Hardangervidda och Hallingskarvet alldeles runt knuten ligger en av Norges mest klassiska skidorter – Geilo. En destination för den som uppskattar ”det goda livet” och ett riktigt skideldorado för barnen.

Här kan man läsa mer om flera olika alpina orter i Norge och hur man bokar din resa.

Vintersäsongen är här och många börjar nu boka upp sina skidresor. Att få ihop alla viljor kan vara en utmaning, men ett av de bästa alternativen för de som vill täcka in så mycket som möjligt på sin resa är norska Geilo ett väldigt bra val.

Här finns något för alla smaker och för den som vill passa på att ge kroppen lite välbehövlig vila efter många timmar i någon av de 39 backar som finns i Geilo kan det vara intressant att veta att orten också är en av Norges största SPA-destinationer.

Det faktum att de två nationalparkerna Hardangervidda och Hallingskarvets ligger alldeles runt knuten gör att möjligheterna att gå på tur i en storslagen natur är oändliga. Vill man hellre sätta på sig längdskidorna finns här ett nätverk av 555 kilometer välpreparerade spår som löper genom Geilos skogs- och fjällterräng.

FOTO: Morten Knudsen

En vanlig missuppfattning om vårt grannland Norge är också att en semesterresa här blir en riktigt dyr historia. Något som inte alls behöver stämma. Tack vare bland annat en gynnsam krona finns goda möjligheter att unna sig en bättre måltid på någon av byns restauranger eller kaféer.

FOTO: Emile Holba

Att Norge blir allt mer populärt som resmål skvallrar antalet svenskar som semestrar i vårt grannland om. 2015 valde hela 1,1 miljoner svenskar att turista i vårt grannland och till de regioner som ökar mest finns de norska skiddestinationerna.

5 klockrena anledningar till att välja Geilo

* Totalt finns över 50 skidbackar i kommunen varav hela 39 ligger i Geilo
* Mer än bara skidåkning: här kan du ta långa vandringsturer, åka hundspann eller testa på den häftiga rodelbanan
* Den stora variationen på backar gör Geilo till en perfekt destination för såväl barn och nybörjare som erfarna åka
* Ett paradis för längdskidåkare med 55 mil välpreparerade spår
* Kort väg till åkningen: stugorna och hotellen i Geilo ligger i direkt anslutning till skidbackarna

Här kan man läsa mer om flera olika alpina orter i Norge och hur man bokar din resa.

På Geilos hemsida hittar man mer information om orten och aktuella erbjudanden.

SÅ KAN MAN BOKA SKIDSEMESTERN
Hos Bengt-Martins eller Nord-Resor kan du snabbt och enkelt boka din vintersemester.
Klicka här för att veta hur!

Foto: Geilo