Tjuvkika på Nordens längsta alpina nedfart

Bara två timmar norr om Oslo finns Nordens längsta nedfart. Men Hafjell erbjuder så mycket mer än bara häftiga backar. Satsningen på bättre skidåkning har prisats av såväl åkarna som media och området är ett paradis för barnfamiljer och paråkare.

Hafjell är inte den enda norska orten med skidåkning i världsklass – hela Norge är fullt med fantastiska skidorter. Hitta favoriten och boka din resa på Visit Norways hemsida.

I samband med de olympiska spelen i Lillehammar 1994 moderniserades Hafjell ordentligt när tävlingarna i såväl slalom som storslalom arrangerades i backarna. Sedan dess har området fortsatt att utvecklas och idag erbjuds klockren åkning för hela familjen.

Hafjell har sannerligen satsat ordentligt på barnen. Här finns mängder av backar och aktiviteter för de små. Vad säg till exempel om Skimovie som är en slalombacke med automatisk tids- och filmupptagning som låter barnen se sitt eget åk när de kommit ner? I terrängparken Frontyard for Kids får barnen möjlighet att testa på sina första hopp. Allt detta finns samlat på Mosetertoppen dit man kommer enkelt via en bekväm resa med gondolbanan.

För de allra minsta som inte riktigt vågar sig upp i de höga backarna finns även ett stort barnområde nere på mer plan mark där det går alldeles utmärkt att öva, göra sina första slalomåk och testa på liften. Vill mamma och pappa ha lugn och ro i backarna någon timme finns även en stor inomhuslekplats med barnpassning.

Hafjells absolut största terrängpark, med namnet ”Main Park” är sannerligen värt ett besök för den som är förtjust i actionfyllda hopp och trick. Parken utsågs till Norges bästa 2014 och har av internationell media rankats som en av världens 10 bästa.

Men hur var det då med den där otroligt långa nedfarten? Jo, Hafjell kan faktiskt stoltsera med nordens absolut längsta nedfart på hela sju kilometer. Totalt finns här 32 backar för alla kunskapsnivåer och den totala pistlängden är på hela 44 km.

NYHETER I HAFJELL SÄSONGEN 2016/2017

Tidigare säsongsstart: Satsningen på ny snöutrustning gör att årets säsong kan komma igång redan i mitten av november.
Nytt familjeområde: Vid Gaistova har ett nytt familjeområde byggts. Dessutom har de befintliga familjeområdena förbättrats ännu mer.
Ny kvällsbelysning: Terrängparken Backyard har försetts med kvällsbelysning vilket gör att du kan njuta av området även efter mörkrets inbrott.

hafjell

På Hafjells hemsida hittar du mer information om allt Hafjell kan erbjuda nu i vinter. Här hittar du också aktuella erbjudanden och de bästa priserna för vinterresan!

Foto: Hafjell