Unika familjesatsningen: 3000 kvadratmeter – bara för barnen

Tryggt, säkert, effektivt, roligt. I Skeikampens barnområde får nybörjarna garanterat en bra första skidupplevelse – som de kan bära med sig livet ut.

Det börjar bli dags att boka årets vinterresa. Här kan man läsa om hur man bokar sin resa till Skeikampen – och få tips om flera norska skidpärlor väl värda ett besök.

En av nycklarna till en lyckad skidsemester är nöjda barn. Men de små kan lätt bli rastlösa om de inte blir aktiverade. I Skeikampen får man garanterat nöjda barn – skidorten har tillägnat hela 3000 kvadratmeter åt de minsta.

Bara en kort biltur norr om Lillehammer hittar man Skeikampen – skidorten som har utmärkt sig som en av de bästa för en riktigt skön skidsemester med hela familjen. I det gigantiska barnområdet får barnen känna på glädjen med skidåkning, medan föräldrarna står bredvid och ser sina barn växa som människor och skidåkare.

De föräldrar som vill ägna sig åt annat medan barnen har fullt upp i backen, kan njuta av både alpint och längdskidåkning i världsklass, på skidortens parker med olika svårighetsgrad. Eller varför inte ta en tur med hundspann eller bara njuta av den oslagbara utsikten 1124 meter över havet?

skeikampen_snowboard_1800x1200

Backarna i barnområdet har en lätt lutning, så att de små tryggt kan lära sig utförsåkning i sin egen takt. Det är också gott om plats så att barnen får en bra första upplevelse i backen, utan att behöva trängas. När de blivit hungriga av allt slit i backen kan de bara glida ner och ta en korv vid en utav grillplatserna som finns i anknytning till området.

En annan detalj, som inte ska underskattas, är att lära sig ta sig upp i backen. I Skeikampens barnområde finns två stycken rullband, med tak, som gör att barnen enkelt tar sig upp i backen igen utan att spilla onödig tid i krångliga liftar. Det finns helt enkelt allt för att maximera sin första skidupplevelse.

Men Skeikampen är förstås mer än bara barnområdet. Om tonåringen i familjen vill lära sig att göra trick finns en park med blå banor, där lättare hopp och railbanor finns utplacerade. Och för den riktigt våghalsige finns även en mer avancerad park med svarta backar. Lägg därtill att orten är en av de mest snösäkra i Norden, med två till fyra meter snö om året, och du har ett svårslaget alternativ för skidsemestern.

Intresserad av att åka till Skeikampen? Läs mer om skidorten och ta del av erbjudanden på hemsidan.

skeikampen

SÅ KAN MAN BOKA RESAN
Hos Bengt-Martins eller Nord-Resor kan du snabbt och enkelt boka din vintersemester.
Klicka här för att veta hur!

Foto: Skeikampen