Upplev Norefjell – variation för hela familjen

Hoppa in i bilen och kör norrut i drygt fem timmar från Göteborg.
Svårare än så är det inte att komma till Norefjell: Oslos närmsta högfjällsområde med en skidanläggning i världsklass.

Här kan du läsa mer om Norefjell och planera din vistelse så att du inte missar något.

Det finns många saker som gör norska Norefjell unikt. Först och främst handlar det om närheten. Från Oslo tar det endast 90 minuter med bil att nå denna skidanläggning i absoluta toppklass – och åker du från Göteborg tar det drygt fem timmar innan du kan vara ute i pisterna. Så med andra ord så är Norefjell ett utmärkt alternativ för dig som bor på västkusten och är sugen på lite skidåkning och vacker norsk natur.

Norefjell stoltserar med 26 alpina backar, och här finns det något för hela den skidsugna familjen. Snowboard eller skidor spelar ingen roll – Norefjell erbjuder varierande åkning för nybörjaren, och för den rutinerade finns det bland annat tre svarta nerfarter att sätta tänderna i.

Utöver de många backarna så kan Norefjell erbjuda Skandinaviens största fallhöjd på 1010 meter. Den totala pistlängden är 25 kilometer och den längsta backen mäter hela 6 500 meter. Väl uppe på toppen kan man blicka ut över en storslagen utsikt.

I Oslos närmaste högfjällsområde är det ofta gott om snö från december till april, och sedan förra säsongen har man även satsat på en ny snökanonanläggning i Gamleveien. Det finns även möjlighet för kompisgänget eller familjen att för en gångs skull avgöra vem som är snabbast i pisten med en tidtagningsutrustning. Sedan förra vintern finns dessutom en ny park i Norefjell där belysningen ger besökarna möjlighet till riktigt härlig kvällsåkning.

Om kroppen börjar ömma efter flera timmars åkning erbjuder Norefjäll många andra vinteraktivtiter. Varför inte testa på att se omgivningarna med hundspann, åka skridskor eller bege sig ut på en slädtur. Som om inte den fantastiska skidåkningen vore nog så kan du koppla av på Quality Spa & Resort – ett prisbelönt hotell i Norefjell.

norefjell

Här kan du läsa mer om flera andra alpina orter i Norge och hur du på bästa sätt bokar din resa.

Se de mest prisvärda veckorna att besöka Norefjell här.

SÅ KAN DU BOKA RESAN
Hos Bengt-Martins eller Nord-Resor kan du snabbt och enkelt boka din vintersemester.
Klicka här för att veta hur!

Foto: Vegard Breie