Bildspecial: Norska vinterpärlan har fått snö – slår upp portarna nästa vecka

Är du taggad på att snöra på dig pjäxorna? Då ska du kolla in denna norska skidort, där det redan är fullt med snö. Nu har orten bestämt sig för att öppna upp backarna och kicka igång skidsäsongen.

Blir du också riktigt sugen på att åka skidor av dessa bilder? Här kan man läsa om flera norska vinterpärlor, välja sin egen favorit och boka sin vinterresa till Norge redan idag.

Många skidälskare längtar just nu till vinterns skidresa. I norska skidorten Kvitfjell har nu skidsäsongen dragit igång på riktigt allvar. Här har snön redan fallit i massor och i nästa vecka öppnar områdets populära familjebacke.

– Vi fick in ett riktigt härligt snöfall här igår (1 november) så på torsdag 10 november öppnar vi familjebacken, säger Vibekke Fürst Holtmann, marknadsansvarig på Kvitfjell.

kvitfjell_backe
Foto: Kvitfjell

Det var många på orten som blev glada av att se årets första snö. Inte minst barnen som längtar efter att få dra på sig pjäxorna. Någon tog sig också tid att bygga en snögubbe, för att fira att skidsäsongen kickar igång.

snogubbe_kvitfjell
Foto: Kvitfjell

I Kvitfjell finns ett stort utbud av backar för alla nivåer. Den som är avancerad kan utmana sig själv i Nordens längsta svarta backe medan den som är lite mer försiktig lugnt kan ta sig ned i de breda nybörjarbackarna. Dessutom finns två stycken väldigt populära barnområden, där de minsta kan göra sina första åk. Redan nu finns det alltså snö i Kvitfjell, som är en av de snösäkraste skidorterna i Norden.

– Snökanonerna går för fullt och vi håller på att lägga snö på flera stationer så att vi ska vara redo att öppna upp fler backar snart, Säger Vibekke Fürst Holtmann.

kvitfjell_kanon
Foto: Kvitfjell

För den som suktar efter riktigt bra skidåkning är ett hett tips att gå in på Kvitfjells hemsida i länken nedan. Där kan man få aktuella erbjudanden, läsa mer om orten och boka sin resa.

Vinterns skidsäsong drar igång nu och börjar bli hög tid att boka sin resa.Här kan man läsa mer om Kvitfjell och utnyttja vinterns heta erbjudanden.

I systerorten Hafjell, som bara ligger en kort resa bort, är man också i full gång. Kolla in videon nedan om du klarar av att bli frestad.

Här kan du ta reda på mer om Kvitfjell och få aktuella erbjudanden från hela Norge.

Systerorten Hafjell är också en riktig pärla. Lär dig mer om Hafjell på ortens hemsida här och hitta de bästa vinterpaketen för hela familjen!